Activiteiten / Engineering

Advies/voorstudie

Wij kunnen u advies geven naar aanleiding van een bepaalde (besturings)vraag in uw installatie. Wij kunnen u adviseren bij de aanschaf van een nieuw besturingssysteem. Wij zijn in principe merkonafhankelijk, maar hebben toch in de loop der jaren ruime kennis en ervaring met diverse merken automatiseringscomponenten opgebouwd, waardoor we u een gericht advies kunnen geven. Ook kunnen we een voorstudie en/of budgetprijs voor u maken voor een nieuw besturingssysteem van een bestaande of nieuwe installatie.

Projectmanagement

Misschien wilt u een (besturings)project uitvoeren, maar hebt u geen eigen mensen om dit project te begeleiden en uit te besteden. In dit geval kunt u het projectmanagement bij ons neerleggen. Wij nemen u een zorg uit handen en nemen de uitbesteding, begeleiding, planning, budgetbewaking en voortgangscontrole van u over. Kortom: wij zorgen dat uw project binnen de gestelde termijn en binnen het budget wordt uitgevoerd.

Functioneel ontwerp

Voordat de software (voor PLC en PC) en hardware gebouwd kan gaan worden, is het belangrijk om de grote lijnen in kaart te brengen. Via flowdiagrammen, grafcetdiagrammen en/of een ‘goed’ verhaal wordt een gedegen software-ontwerp gemaakt. De vorm waarin deze engineering plaatsvindt is echter sterk afhankelijk van de eisen van de klant en de complexiteit van het project.

PLC-programmering

Het door ons (of door u) gemaakte software-ontwerp kunnen wij omzetten naar een PLC-programma. Wij programmeren in alle standaarden die de IEC1131-3 norm voorschrijft: LD(ladderdiagram), IL(instructielist), FBD(functieblokken), ST(structured text) of SFC(sequential function chart). De taal waarin de software wordt geschreven is afhankelijk van uw wensen en van het op te lossen besturingsvraagstuk.
Wij hebben ervaring met de volgende merken PLC's:

Siemens
Hitachi
Omron
Texas Instruments
Allen Bradley
Modicon
SattControl
IPC / Honeywell
Mitsubishi

Ervaring met volgende netwerken:

Profibus
Ethernet / Profinet
Devicenet

 

 

SCADA-applicaties

Voor de communicatie tussen de machine en de mens wordt vaak gebruik gemaakt van HMI Human Machine Interface) of SCADA(Supervisory Control And DataAcquistion) systemen. Via deze systemen kan het proces worden gevisualiseerd en bediend. Ook kunnen recepturen worden opgeslagen, kan bepaalde procesdata worden gelogd en kunnen productie-rapporten en alarmlijsten worden gegenereerd.

HMI systemen / O(perator)Panels :
Siemens (OP-serie,Protool, WinCC flexible)
Lauer
Allen Bradley (Panelview)
UNIOP
Omron

SCADA systemen:
Wizcon
Siemens WinCC
RS View
Ifix
Citect
Intouch

Hardware engineering

Wij kunnen het complete hardware-ontwerp voor u uitvoeren. Alle hardware-tekeningen worden (indien gewenst) aan uw standaarden aangepast. Ook worden de benodigde kabellijsten, klemmen- en aansluitlijsten geproduceerd.

Alle hardware-tekeningen en -lijsten kunnen geleverd worden in het door u gewenste formaat, zoals:

EPLAN
AUTOCAD
PDF

 

 

 

 

 

Documentatie

Alle projectdocumentatie, die voor u relevant is, wordt meegeleverd. Alle hardware tekeningen, documentatie van hardware-componenten, software-listings en eventueel bedieningshandleidingen worden geleverd.

Recente Projecten